Yaşam

BM'den son hava saldırılarının ardından Yemen'deki mağdurlara 20 milyon dolarlık yardım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 29 Ocak (Xinhua) BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sözcü yardımcısı Farhan Haq, BM Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths'in söz konusu meblağı M...

Abone Ol

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 29 Ocak (Xinhua) BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sözcü yardımcısı Farhan Haq, BM Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths'in söz konusu meblağı Marib, al-Jawf ve Hadramut'taki insanlar için sağlanan insani yardıma destek olmak amacıyla Merkezi Acil Yardım Fonu'ndan yönlendirdiğini söyledi. Haq olağan basın toplantısında gazetecilere, "Bu, insani yardımların havadan nakliyesi de dahil olmak üzere yardımların desteklenmesi için operasyonel becerilerimizin artırılmasına da katkıda bulunacak" dedi. Bir hafta önce Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin kısa aralıklarla düzenlediği üç hava saldırısında Yemen'in kuzeyindeki Saada kentinde Husi isyancıların kontrolündeki bir gözaltı merkezi hedef olmuştu.

Haq Yemen'de bulunan BM İnsan Hakları Ofisi'nden personelin, hava saldırılarının ardından bu hafta Saada'ya giderek bilgi topladıklarını söyledi. Sivil kayıpların yaşandığını teyit eden ekip, gözaltı merkezinde bulunan 91 tutuklunun öldüğü yönünde haberler aldığını söyledi. Haq, "Topladıkları bilgiler Saada'daki hastanenin vurulmasının ardından kaotik ve umutsuz bir durumu resmediyor" dedi. Haq, "İnsan Hakları Ofisi, Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyondan, soruşturmalarının uluslararası standartlara uygun, şeffaf, bağımsız ve tarafsız olmasını garanti etmesini istiyor" dedi. Saldırının hemen ardından Saada'nın yerel bir yetkilisi, Xinhua Haber Ajansı'na, "Hava saldırısı hapishane binasını tamamen yok etti" demişti. Saada, Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyonun desteklediği Yemen hükümet güçleriyle yıllardır savaşan İran destekli Husiler'in en güçlü olduğu yerler arasında bulunuyor.