BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 19 Mart (Xinhua) -- Rusya'nın Birleşmiş Milletler'deki birinci daimi temsilci yardımcısı Dmitry Polyanskiy, Cuma günü yaptığı açıklamada kendisinin Twitter tarafından engellendiğini duyurdu. Polyanskiy, Güvenlik Konseyi'ndeki toplantının ardından gazetecilere verdiği demeçte, "Sadece bugün Twitter hesabımın engellendiğini duyurmak istedim. Müşteri hizmetlerinden Twitter kurallarını ihlal ettiğimi, kötüye kullanım ve tacizde bulunduğumu söyleyen bir mesaj aldım" dedi.

Çin'in Zhejiang eyaletinde Pulasan Tayfunu alarmı Çin'in Zhejiang eyaletinde Pulasan Tayfunu alarmı

Polyanskiy söz konusu o tweeti de okudu: Yalan haberler işte böyle doğuyor. 7 Mart'taki açıklamamızda Mariupol'daki hastanenin radikaller tarafından askeri bir hedefe dönüştürüldüğü konusunda uyarmıştık. Teyitlenmeden bu bilgilerin yayılmasına yardımcı olmanız çok rahatsız edici. Dmitry Polyanskiy, "Bu benim Twitter mesajımdı. Yani twitter'a göre kötüye kullanım ve taciz" dedi ve "Bu çok üzücü. Bu, Twitter'da ve bu ülkede alternatif görüşe, özgür basına ve özgür bilgiye ne kadar değer verildiğini açıkça gösteriyor" diye ekledi.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia basın toplantısında, "Bu aynı zamanda taciz kelimesinin yeni bir yorumudur" dedi. Polyanskiy'nin son tweet'i Perşembe günü Doğu Zaman Dilimine (EDT) göre 23.17 itibarıyla (Cuma günü 03.17 GMT) görüldü.

Editör: İRFAN KARSLI