ADEN, 13 Mart (Xinhua) -- UNICEF Yemen Temsilcisi Philippe Duamelle, yaptığı yazılı açıklamada, "Gerçek sayı muhtemelen çok daha fazladır" ifadelerini kullandı. Duamelle, "Çatışmaların 2021 yılında yoğunlaşmasının ardından şiddet bu yıl tırmanmaya devam etti ve her zaman olduğu gibi ilk olarak ve en çok çocuklar mağdur oldu" dedi.

Bangladeş'teki dang humması salgını sinekliklere olan talebi artırdı Bangladeş'teki dang humması salgını sinekliklere olan talebi artırdı
Yemen'in kuzeyindeki Hacca vilayetinde bulunan ve ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin yerleştirildiği bir köyde bir kız çocuğu poz veriyor, 1 Şubat 2022. (Fotoğraf: Mohammed Al-Wafi/Xinhua)

Yemen genelinde çok sayıda yerde sadece bu yılın ilk iki ayında 47 çocuğun öldüğü veya sakat kaldığı bildiriliyor.

Yemen'in Hacca vilayetinin Midi bölgesindeki Yemenli bir kız çocuğu, bir yardım kuruluşunun önünde bir kamyonda oturuyor, 7 Mart 2022. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)

Açıklamada, "Yemen'de şiddet, sefalet ve keder olağan hale gelirken bunlar milyonlarca çocuk ve aile üzerinde ciddi sonuçlara yol açıyor. İnsanların ve çocuklarının pekala hak ettikleri huzurlu yaşam için sürdürülebilir bir siyasi çözüme nihayet ulaşmanın tam zamanıdır" denildi.

Yemen'in kuzeyindeki Hacca vilayetinde bulunan ve ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin yerleştirildiği bir köyde bir çocuk yürüyor, 1 Şubat 2022. (Fotoğraf: Mohammed Al-Wafi/Xinhua)

Yemen, Husi militanları 2014'te ülkenin büyük bölümünü askeri güç kullanarak istila etmesinden ve başkent Sana dahil olmak üzere ülkenin kuzeyindeki vilayetleri ele geçirmesinden bu yana iç savaş yaşıyor.

Editör: İRFAN KARSLI