Dünya

BM: Suriye'de insani ihtiyaçlar derinleşiyor

Ülkenin dört bir yanında sağlık, su ve sanitasyon altyapısı çok zayıf ya da hiç bulunmuyor. Ocak 2021 itibarıyla, ülkede yaklaşık 13,4 milyon insanın bir biçimde insani yardım...

Abone Ol

Ülkenin dört bir yanında sağlık, su ve sanitasyon altyapısı çok zayıf ya da hiç bulunmuyor. Ocak 2021 itibarıyla, ülkede yaklaşık 13,4 milyon insanın bir biçimde insani yardıma ve koruma yardımına ihtiyaç duyduğu tahmin ediliyor. OCHA'dan yapılan açıklamada, bu rakamın, 2020'ye kıyasla 2 milyondan fazla arttığı belirtildi.

En büyük ihtiyaçlardan bazıları gıda güvensizliğinden kaynaklanıyor. Dünya Gıda Programı'nın tahminine göre, ülkede en az 12,4 milyon insanın, yani nüfusun yaklaşık yüzde 60'ının şu anda gıda güvencesi yok. Dünya Gıda Programı'nın açıklamasına göre, bir yılda 4,5 milyon Suriyeli daha gıda güvencesini yitirdi. Yaklaşık 2 milyon Suriyelinin aşırı yoksulluk içinde yaşadığı ve 2,4 milyon çocuğun okula gidemediği tahmin ediliyor.

OCHA, Suriye'deki milyonlarca insanın hayatının insani yardıma bağlı olduğunu ve bu yüzden hem sınır ötesi insani yardımın, hem de ülke içinde farklı güçlerin kontrol ettiği bölgelere insani yardım ulaştırılmasının tüm biçimleriyle kritik önem taşıdığını söyledi. OCHA'nın açıklamasında, 2020 yılında insani yardımın her ay ortalama 7,6 milyon kişiye ulaştığı ve bu rakamın 2019'a göre 1,9 milyon kişi arttığı belirtildi.