Yurt

BM: Somali'de 2,8 milyon kişi akut gıda güvensizliği ve açlıkla karşı karşıya kalacak

Somali'nin yüzde 80'inden fazlasının orta ve şiddetli kuraklık koşullarıyla karşı karşıya olduğunu bildiren OCHA, kuraklık koşullarının bazı bölgelerde mera ve su mevcudiyeti...

Abone Ol

Somali'nin yüzde 80'inden fazlasının orta ve şiddetli kuraklık koşullarıyla karşı karşıya olduğunu bildiren OCHA, kuraklık koşullarının bazı bölgelerde mera ve su mevcudiyeti açısından mahsul kayıpları ve bozulma olasılığını artıracağını kaydetti.

BM, genellikle Nisan ile Haziran ayları arasında yağan Gu yağmurlarının Mayıs ayında son bulduğunu ve bir sonraki yağmur mevsimine (Ekim-Aralık) kadar başka yağış beklenmediğini belirtti. "Somali'nin İnsani İhtiyaçlarına Genel Bakış 2021" başlıklı rapora göre, ülkede 1 milyon çocuk akut veya ciddi biçimde yetersiz beslenme sorunu yaşıyor.

BM insani yardım kuruluşu, Gu yağmurlarının ardından ortaya çıkan elverişli koşullar nedeniyle özellikle ülkenin kuzey kesimlerinde yeni bir çöl çekirgesi istilası meydana gelmesine ilişkin endişelerin de devam ettiğini kaydetti. Raporda, insani yardım kuruluşlarının selden etkilenen insanlara yardımı artırdığı; gıda, su ve temizlik malzemesi dahil hayat kurtaran yardımlarla en az 82 bin kişiye ulaştığı belirtiliyor.