BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 5 Eylül (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler, yıkıcı sel felaketinin vurduğu Bangladeş için Merkezi Acil Müdahale Fonu'ndan 4 milyon ABD doları tahsis ettiğini açıkladı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sözcüsü Stephane Dujarric, Çarşamba günkü olağan basın toplantısında, BM acil yardım koordinatörü Joyce Msuya'nın tahsis ettiği fonun "geçen ayın sonlarından bu yana Bangladeş'te yaklaşık 6 milyon kişiyi olumsuz etkileyen sellere yönelik müdahaleyi desteklemek üzere kullanılacağını" söyledi.

Sel nedeniyle 7.000'den fazla okulun kapalı olduğu ve yaklaşık 1,7 milyon öğrencinin olumsuz etkilendiği Bangladeş'te, şu ana kadar 500.000'den fazla kişi 3.400'den fazla tahliye merkezine yerleştirildi. Seller ayrıca, hayvancılık ve balıkçılık sektöründe tahmini 156 milyon dolarlık bir kayba yol açtı.

Moskova'da drone saldırısının ardından uçuşlar ertelendi Moskova'da drone saldırısının ardından uçuşlar ertelendi

Sözcü, "İnsani yardım ortaklarımızla birlikte harekete geçtik ve hükümet öncülüğündeki sel müdahalesini destekliyoruz. Ayrıca bu sellerden etkilenen en savunmasız durumdaki insanlara ve topluluklara yardım etmek için yerel çabalara da yardımcı oluyoruz" dedi. Bangladeş, bu yıl şimdiye kadar iklimle ilgili dört büyük felaketle sarsıldı. Bunlar arasında Remal Kasırgası ve halen devam eden ve ülkenin yaklaşık yüzde 30'unu kapsayan, yaklaşık 13 milyon insanı etkileyen yıkıcı ani seller de bulunuyor.

Kaynak: rss