Madagaskar'ın güneyine özellikle değinen BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), bölgede son 10 yılın en kötü kuraklığının görüldüğünü ve bunun art arda yaşanan üçüncü kuraklık olduğunu belirti. Bölge halkının temel hizmetlere erişimi ise en alt düzeyde bulunuyor.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Açıklamada, "Gıda ve Tarım Örgütü'ne göre Grand Sud bölgesindeki ciddi yağış eksikliği, temel gıdaların yetiştirildiği alanlarda gerilemeye yol açtı ve büyük olasılıkla bu yılki gıda üretimini tehlikeye atacak" ifadelerini kullanan OCHA, hayvancılık için kullanılabilir suyun az olduğunu ve otlakların durumunun kötüleştiğini vurguladı.

OCHA, "Bu durum önümüzdeki aylarda daha fazla insanı ciddi seviyelerde gıda güvensizliğine itecek ve insani yardım ihtiyacını artıracaktır" dedi.

BM ve insani yardım ortakları; gıda, akut yetersiz beslenmenin tespiti ve tedavisi, su ve sıhhi temizlik ile sağlık hizmetleri gibi hayat kurtaran yardımla birlikte 1 milyondan fazla insana gıda sağlamak amacıyla geçen ay 76 milyon ABD doları tutarında acil yardım çağrısında bulunmuştu. Ancak bu talep karşısında sadece 140.000 ABD doları toplanabildi. OCHA, uluslararası topluma "öne çıkarak bu acil ama çoğu zaman unutulan kriz için gerekli fonları sağlama" çağrısında bulundu.

Editör: İRFAN KARSLI