BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 21 Ağustos (Xinhua) -- İsrail'in Gazze'ye yönelik son tahliye çağrısı, sınırlı erişim, yakıt sıkıntısı ve diğer zorluklar nedeniyle halihazırda aksayan yardım operasyonlarını daha da zorlaştırıyor. BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Salı günü yaptığı açıklamada, durmak bilmeyen çatışmalar ve tekrarlanan tahliye çağrılarının yardım operasyonlarını engellediğini belirtti. OCHA, Cumartesi günü Deyr el Balah'ın bazı bölgeleri için yayımlanan son tahliye çağrısının, insani yardım misyonları için çok önemli bir geçit olan Salah ad Din Yolu'nun bazı bölümlerini de içerdiğini belirtti. Açıklamada, "Bu durum, yardım çalışanlarının bu kilit güzergahta ilerlemesini neredeyse imkansız hale getirdi. Sahil yolu uygun bir alternatif değil çünkü bu güzergahtaki sahiller artık yerinden edilmiş Filistinlilerin derme çatma barınaklarıyla dolmuş durumda" ifadesi yer aldı.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

OCHA, sonuç olarak sahil yolu boyunca konvoy hareketlerinin son derece yavaş olduğunu ve su tankerleri gibi kritik malzeme ve hizmetlerin ihtiyaç sahiplerine yeterince ulaşamadığını belirtti. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Cuma günü yaptığı açıklamada, ayın başında atık sularda virüs tespit edilmesinin ardından BM'nin Gazze'de 10 yaşın altındaki 640.000'den fazla çocuğa ikişer doz çocuk felci aşısı uygulanmasına yönelik kampanya başlatıldığını duyurmuştı. Guterres, kampanyanın bu ay içinde başlaması için çatışmalara ara verilmesini istedi. OCHA'nın Pazartesi günü yayımladığı son İnsani Durum Güncellemesine göre, Filistin Sağlık Bakanlığı ilk çocuk felci vakasının 10 aylık bir bebekte görüldüğünü bildirdi.

Kaynak: rss