Yaşam

BM: İnsani yardım ekipleri Afganistan'a kışlık yardım ulaştırdı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 1 Aralık (Xinhua) OCHA, "Önceki yıllardaki trendler değerlendirildiğinde Kasım ayında hipotermi, akut solunum yolları enfeksiyonları ve soğukla doğrudan...

Abone Ol

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 1 Aralık (Xinhua) OCHA, "Önceki yıllardaki trendler değerlendirildiğinde Kasım ayında hipotermi, akut solunum yolları enfeksiyonları ve soğukla doğrudan ya da dolaylı bağlantılı ölüm vakaları artmaya başlıyor" ifadelerini kullandı. OCHA açıklamasına göre, BM ve ortakları 1 Eylül ile 15 Kasım tarihleri arasında Afganistan'ın 34 vilayetinin 32'sinde 23 bin 800 kişinin kış yardımı aldığını bildirdi. Bazı bölgelerde sıcaklıkların donma noktasının altına düşmesiyle nakit ödeme ve ayni battaniye dağıtımı yoluyla insanlara ısıtma/yakıt yardımı ve kışlık giysiler verildi. OCHA, Pazartesi günü itibarıyla Birleşmiş Milletler'in, Kuner, Nangarhar ve Nuristan vilayetlerinde 32 bin 200 kişiye kışlık yardım dağıtımını tamamladığını açıkladı.

İnsani yardım ortakları para yardımında da bulunuyor. OCHA'dan yapılan açıklamada BM'nin Pazartesi günü Cüzcan vilayetinde bin 750 kişiyi kapsayacak şekilde kışlık nakit yardımı dağıtımına başladığı duyuruldu. Program; ülke içinde yerlerinden edilmiş ve kuraklıktan etkilenen insanlar, yaşadıkları yerlere dönüş yapan insanlar, savunmasız ev sahibi topluluklar, aile reisinin kadın ya da çocuk olduğu aileler, yaşlılar ve engellilere odaklanıyor. 2021 Afganistan Acil Çağrı programı yüzde 112 oranında fonlamayla 677 milyon ABD dolarına ulaştı. Bundan ayrı olarak gerçekleştirilen İnsani Yardım Müdahale Planı ise yüzde 84 oranında fonlamayla 729 milyon ABD dolarına ulaştı. OCHA, "İnsani yardım ekipleri, cömert katkılarından dolayı bağışçı topluma minnettarlık duyuyor" ifadelerini kullandı. Bazı finansal taahhütler, nakit ve likidite krizi yaşayan Afganistan'daki finansal sistem zorluklarından dolayı, pratiğe aktarılamadı.