Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 16 Ağustos (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) İsrail'in devam eden saldırıları sonucu 40.000'den fazla insanın öldüğü Gazze'de sivillerin her gün hayatta kalma mücadelesi verdiğini, yaşananlar nedeniyle yas tutacak vakit bile bulamadıklarını belirtti. OCHA Perşembe günü yaptığı açıklamada Ekim'de başlayan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin çoğunlukla kadınlar ve çocuklardan oluştuğunu bildirdi. OCHA açıklamasında, "Kederli ailelerin yas tutmaya vakti yok. Çünkü kendileri de her gün ölüm, acı, açlık ve susuzlukla mücadele etmek zorunda. Her bir gün, hayatta kalma mücadelesinden başka bir şey ifade etmiyor" ifadelerini kullandı. OCHA, 10 aydır süren savaşta silahlı çatışmalar ve birbiri ardına gelen tahliye emirleri yüzünden kendilerini bitmek bilmez bir yerinden edilme döngüsünde bulan insanların hayatta kalmak için ihtiyaç duydukları insani yardıma ulaşmalarının giderek zorlaştığını ifade etti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Ekiplerimiz bugün (Perşembe) Han Yunus'taki iki bölgeye erişim imkanı buldu. Aileler arkadaşlarımıza markete gidememe, yiyecek bulamama ve yüksek fiyatlar gibi sıkıntılara ek olarak temizlik ve hijyen ürünlerinin olmaması nedeniyle özellikle çocukların deri hastalıklarına yakalandıklarını söyledi." OHCA, sivillerin bulabildikleri kumaş, tahta ya da karton parçalarıyla barınak yaptıklarını, kötü barınma şartlarından dolayı kemirgen ve böceklerin geceleri çocukları ısırdığını ve yeni bir tahliye emri verilmesiyle bu derme çatma barınakları terk edip her şeye yeniden başlamak zorunda kaldıklarını vurguladı.

Kaynak: rss