Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 11 Mart (Xinhua) -- Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Birinci Yardımcısı Dmitry Polyanskiy, Perşembe günü Twitter üzerinden paylaştığı mesajında bu talebini dile getirdi.
Rusya, Ukrayna'da ABD Savunma Bakanlığı adına faaliyet gösteren biyolojik laboratuvarlar ağı olduğunu ve bu laboratuvarların ABD'nin biyolojik silahlar programı kapsamında faaliyet gösterdiğini iddia ediyor.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Salı günü, Ukrayna'daki biyolojik laboratuvarlarda çalışanlardan belgeler aldığını ve bu belgelerin tehlikeli patojenlerin acilen yok edilmesini teyit ettiğini söyledi.

Perşembe günü Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da ABD tarafından fonlanan biyolojik laboratuvarların, "ölümcül patojenlerin gizli şekilde bulaştırılmasına yönelik" bir mekanizma oluşturulması üzerinde çalıştığını ifade etti.
Rusya'nın suçlamalarını "komik" olarak niteleyen ABD, Rusya'nın amacının kimyasal ya da biyolojik silah kullanmanın zeminini hazırlamak olabileceğini söyledi.

Öte yandan Salı günü Senato'nun Dışişleri Komitesi'nin Ukrayna hakkında oturumunda tanık olarak dinlenen ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Victoria Nuland, "Ukrayna'nın biyolojik araştırma tesisleri olduğunu" kabul etti.
Salı günü ayrıca Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'ye Ukrayna'daki biyolojik laboratuvarlarının ayrıntılarını açıklama, ilgili tarafara da söz konusu laboratuvarların güvenliğini sağlama çağrısı yaptı.

Sözcü Zhao Lijian günlük basın bilgilendirme toplantısında, "Özelikle ABD, laboratuvarları en iyi bilen taraf olarak, depolanan virüslerin neler olduğu ve hangi araştırmaların yürütüldüğü dahil olmak üzere ilgili spesifk bilgileri en kısa sürede açıklamalıdır" ifadelerini kullandı.

Editör: İRFAN KARSLI