Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 20 Ağustos (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Yemen'deki Husi grubu tarafından alıkonulan BM personeli ve diğerlerinin "derhal ve koşulsuz" olarak serbest bırakılmasını talep etti. BM Sözcüsü Stephane Dujarric Pazartesi günü yaptığı yazılı açıklamada, Guterres'in iki aydan uzun bir süredir Husiler tarafından alıkonulan BM personeli, sivil toplum üyeleri, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşları, diplomatik misyonlar ve özel sektör kuruluşlarının durumu hakkında derin endişe duyduğunu söyledi. Dujarric, Genel Sekreter'in alıkonulan personelin "derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmalarını talep ettiğini" belirtti. Sözcü, Guterres'in Husilerin geçtiğimiz günlerde Sana'daki İnsan Hakları Yüksek Komiserliği binasına zorla girmesini şiddetle kınadığını kaydetti.

Dujarric, Husilerin ofisi Pazartesi günü BM Yemen Mukim ve İnsani Yardım Koordinatörü'ne geri teslim ettiklerini de sözlerine ekledi. Açıklamaya göre Guterres, gözaltına alınan kişilerin insan haklarına tamamen saygı gösterilmesi gerektiğini ve bu kişilerin aileleri ve yasal temsilcileriyle temas kurabilmelerinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Açıklamada Yemen'deki insani durumun vahim olduğu, 18 milyondan fazla insanın gıda güvensizliği, salgın hastalıklar, yerinden edilme, zarar görmüş altyapı ve kritik ekonomik koşullardan muzdarip olduğu uyarısında bulunuldu. Açıklamada, bu durumların Yemen halkı üzerindeki etkilerini azaltmak için BM'nin aralıksız çalıştığı ve BM personelinin güvenliğinin sağlanması gerektiği belirtilerek, BM ve ortaklarının "görevlerini yerine getirirken asla hedef alınmaması, tutuklanmaması veya gözaltına alınmaması gerektiği" ifade edildi.

Kaynak: rss