Dünya

BM Genel Sekreteri, Soğuk Savaş'tan daha kötü bir senaryo için uyardı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 21 Ocak (Xinhua) Guterres, 2022 yılı için önceliklerini BM Genel Kurulu'na sundu ve dünyanın mevcut haline dair beş uyarıda bulundu. Sunumunun ardından d...

Abone Ol

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 21 Ocak (Xinhua) Guterres, 2022 yılı için önceliklerini BM Genel Kurulu'na sundu ve dünyanın mevcut haline dair beş uyarıda bulundu. Sunumunun ardından düzenlenen basın toplantısında kendisine dünyanın "İkinci Soğuk Savaş"ın eşiğinde olup olmadığı soruldu. Guterres, dünyanın İkinci Soğuk Savaş'ın eşiğinde olmadığını ancak daha kötü bir şeyin olduğunu söyledi. "(İkinci Soğuk Savaş'ın) eşiğinde değiliz ancak yeni bir forma tanık oluyoruz" diyen BM Genel Sekreteri, "Ben (buna) soğuk savaş demezdim. Ben (buna) sıcak savaş demezdim.

Ben (buna) muhtemelen 'ılık' bir çatışmanın yeni bir biçimi derdim" ifadelerini kullandı. Guterres, "Soğuk Savaş'ın belirli kuralları vardı. Yapılandırılmış iki blok arasındaydı. İki bloğun her birinin kendi askeri ittifakı vardı. Çatışmayı önlemek için net kurallar ve net mekanizmalar vardı" dedi. BM Genel Sekreteri, "Soğuk Savaş'ın var olma biçiminde belirli bir öngörülebilirlik düzeyi vardı. Şu anda sahip olduğumuz şey çok daha kaotik, çok daha az öngörülebilir. Krizle başa çıkmak için hiçbir aracımız yok. Ve gerçekten de tehlikeli bir durumda yaşıyoruz" diye uyardı.