İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 24 Şubat (Xinhua) -- Üst düzey BM yetkilisi Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nin Ukrayna ile ilgili acil toplantısının sonuçlanmasının ardından New York'taki BM merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Başkan Putin, size şunu söylemeliyim: İnsanlık adına, birliklerinizi Rusya'ya geri çekin. İnsanlık adına, Avrupa'da yüzyılın başından beri olabilecek en kötü savaşın başlamasına izin vermeyin." diye konuştu.

Guterres, dünyanın Kovid-19'dan çıktığı ve pek çok gelişmekte olan ülkenin toparlanma için alana ihtiyacı olduğu bir anda, "yüksek petrol fiyatları, Ukrayna'dan buğday ihracatının sona ermesi ve uluslararası piyasalardaki istikrarsızlığın neden olduğu yükselen faiz oranları nedeniyle bu çok ama çok zor olacak" dedi. BM Genel Sekreteri olarak yaptığı görevdeki "en üzücü an" olduğunu kaydeden Guterres, Putin'i çatışmaları durdurmaya ve "barışa bir şans vermeye" çağırdı.

Editör: İRFAN KARSLI