Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kimle eşleşti? Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kimle eşleşti?

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 30 Ocak (Xinhua) --

Guterres, Beijing Kış Olimpiyatları'nın açılış törenine katılmak üzere Çin'e yapacağı ziyaret öncesinde, Olimpiyatlar ve Paralimpik Oyunların "tüm kültürlerden, tüm medeniyetlerden ve tüm etnik kökenlerden insanlar arasındaki barış ve karşılıklı saygı" konusunda harika bir mesaj verdiğini söyledi. Karşılıklı anlayış, hoşgörü, saygı ve diyalog anlamına da gelen olimpiyat ruhuna ışık tutmak gerektiğini belirten Guterres, bu ruhun "BM değerlerinin doğrultusunda olduğunu" sözlerine ekledi.

Guterres, artan yabancı düşmanlığı ve ırkçılık, yaygınlaşan beyazların üstünlüğü, yükselen jeopolitik gerilimler ve göçmenler ile mültecilere yönelik kabul edilemez muamele yollarıyla yüzleşmek için bu ruh "kesinlikle gerekli" dedi.

Pandemi sırasında birlik ve dayanışmanın özellikle önemli olduğunu belirten BM Genel Sekreteri, gelişmekte olan ülkelerin aşı ve mali yardıma ihtiyacı olduğunu kaydetti. Guterres, gelişmiş ülkeleri de en savunmasız olan insanlara yardım etmeye çağırdı.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından geçen yıl öne sürülen Küresel Kalkınma Girişimi hakkında da yorum yapan Guterres, Çin'in yüz milyonlarca insanı yoksulluktan kurtarma deneyiminin diğer gelişmekte olan ülkelere değerli dersler sağlayabileceğini söyledi.

Guterres, "Bu girişimin, küresel olarak ve özellikle de diğer gelişmekte olan ülkelerde Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşılmasını hızlandırmak için bir fırsat sağlayacağını yürekten umuyorum" dedi. Yaklaşan Çin Yeni Yılı dolayısıyla Guterres, Çin halkına Kaplan Yılı için iyi dileklerini de iletti. Guterres, "Kaplan; gücü, canlılığı, cesareti, azmi ve gözüpekliği ifade eder. Bunlar, Kovid-19 pandemisi ve iklim krizi gibi benzeri görülmemiş zorluklarla yüzleşirken ihtiyacımız olan niteliklerdir" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI