Pazartesi günü Guterres'in sözcüsü Stéphane Dujarric'in yaptığı yazılı açıklamaya göre, Guterres, İsrail'in Doğu Kudüs de dahil olmak üzere 1967'den bu yana işgal ettiği Filistin topraklarında yerleşim yerleri inşa etmesinin hiçbir yasal geçerliliğe sahip olmadığını ve bunun uluslararası hukukun alenen ihlali anlamına geldiğini yineledi.

Açıklamada, yerleşim yerlerinin genişletilmesinin çatışma riskini artırdığı, Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkını daha fazla elinden aldığı ve işgalin sonlandırılarak 1967 öncesindeki sınırlarda olduğu gibi komşu olan, yaşanabilir bağımsız bir Filistin devleti kurulması olasılığını daha da azalttığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca Genel Sekreter'in, iki devletli çözümün yanı sıra adil, kalıcı ve kapsamlı bir barışın sağlanması önünde büyük engel oluşturacak bu tür kararlardan geri dönmesi için İsrail hükümetine çağrıda bulunduğu kaydedildi.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Editör: İRFAN KARSLI