Dünya

BM Genel Kurulu Yahudi soykırımı inkarını reddeden karar aldı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 20 Ocak (Xinhua) Karar, "tarihi bir olay olarak Yahudi soykırımının kısmen ya da tamamen inkarını herhangi bir kayıt olmaksızın reddedip kınıyor" ve tüm...

Abone Ol

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 20 Ocak (Xinhua) Karar, "tarihi bir olay olarak Yahudi soykırımının kısmen ya da tamamen inkarını herhangi bir kayıt olmaksızın reddedip kınıyor" ve tüm BM üye devletlerini aynı şekilde davranmaya çağırıyor. Karar, Yahudi soykırımı sırasında kullanılan Nazi ölüm kampları, toplama kampları, çalışma kampları, öldürme bölgeleri ve hapishaneleri olarak işlev gören mekanların yanı sıra Nazilerin müttefikleri, işbirlikçileri ya da destekçileri tarafından kullanılan benzeri yerlerin korunmasına aktif şekilde katılan üye devletlerden övgüyle bahsediyor. Karar; üye devletleri, gelecekteki soykırım eylemlerinin önlenmesine yardımcı olması amacıyla Yahudi soykırımından alınan derslerin gelecek nesillere aşılanmasını sağlayacak eğitim programları geliştirmeye çağırıyor.

Karar ayrıca üye devletleri ve sosyal medya şirketlerini, bilgi ve iletişim teknolojileri aracılığıyla Yahudi düşmanlığı ve Yahudi soykırımının inkar ya da tahrifiyle mücadele etmek ve bu tür içeriklerin bildirilmesini kolaylaştırmak üzere etkin önlemler almaya davet ediyor. Karar, BM Yahudi Soykırımı Destek Programı ve ilgili tüm BM ihtisas kuruluşlarından, Yahudi soykırımının inkarı ve tahrifine karşı çıkmayı amaçlayan programlar geliştirip uygulamayı sürdürmelerini ve sivil toplum seferberliğine yönelik önlemler geliştirmelerini talep ediyor ve ilgili tüm paydaşları, gelecekteki soykırım eylemlerini önlemek üzere, toplumlarını Yahudi soykırımı gerçekleri ve Yahudi soykırımı inkar ve tahrifine karşı bir önlem olarak Yahudi soykırımından alınan derslerin önemi hakkında doğru şekilde eğitmeye çağırıyor.