Xinhua

BM Genel Kurulu Başkanı: Sıradaki BM Genel Sekreteri kadın olmalı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 15 Mart (Xinhua) -- BM Genel Kurulu Başkanı Abdulla Shahid, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bir sonraki BM Genel Sekreteri'nin kadın olması gerektiğini...

Abone Ol

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 15 Mart (Xinhua) -- BM Genel Kurulu Başkanı Abdulla Shahid, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bir sonraki BM Genel Sekreteri'nin kadın olması gerektiğini söyledi. Genel Kurul'un gerçekleşen 76 oturumunda başkanlığına sadece dört kadın seçildi. Ancak şimdiye kadar hiçbir kadın, genel sekreter olarak seçilmedi. Kadının Statüsü Komisyonu'nun 66. oturumunun açılışında konuşan Shahid, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

 
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres (kürsüde ve ekranlarda) New York'taki BM Genel Merkezi'nde Kadının Statüsü Komisyonu'nun 66. oturumunun açılış konuşmasını yapıyor, 14 Mart 2022. (Fotoğraf: Eskinder Debebe/BM Fotoğrafı/Dağıtım Xinhua aracılığıyla)

Abdulla Shahid, "BM, cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi söz konusu olduğunda, bunu kendisi içinde uygulamadığı sürece dünya çapında altın standartların uygulanması için çağrıda bulunamaz" dedi ve "Bir sonraki genel sekreterin kadın olması çağrısına şahsen önderlik edeceğim. Bu net çağrıda bana katılın" diye ekledi. Son 76 yılda, dokuz BM genel sekreterinin tamamı erkekti. Şu an genel sekreter olan Antonio Guterres, ikinci beş yıllık döneminin ilk yılında bulunuyor.