BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 20 Ocak (Xinhua) Shahid, çağrısının dikkate alındığı Genel Kurulun özel oturumunda, "Genel Kurulun 76. dönem başkanı olarak, tüm üye devletlere, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları ve Paralimpik Kış Oyunları için Olimpiyat Ateşkesi'ne bağlılıklarını göstermeye ve Ateşkes ruhuna dayalı bir barış ve uyum kültürünü teşvik etmek ve güçlendirmek için yerel, ulusal, bölgesel ve dünya çapında somut adımlar atmaya resmen çağrıda bulunuyorum" dedi. Shahid, "dünyadaki mevcut silahlı çatışmaların tüm savaşan taraflarını da, Olimpiyat Ateşkesi boyunca gerçek karşılıklı ateşkesleri cesurca kabul etmeye ve böylece anlaşmazlıkların barışçıl bir şekilde çözülmesi amacıyla bir fırsat sağlamaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Genel Kurul geçen ay, BM üye devletlerini Beijing Kış Olimpiyatları'nın açılışından önceki yedinci günden Kış Paralimpik Oyunlarının kapanışını izleyen yedinci güne kadar olan dönem boyunca Olimpiyat Ateşkesi'ne uymaya teşvik eden bir kararı benimsedi. Olimpiyat hareketinin, başta gençlik olmak üzere sporun eğitici değeri aracılığıyla tüm insanoğlu için barışçıl bir geleceğe katkıda bulunmayı amaçladığını söyleyen Shahid, "Oyunlar, uluslar ve halklar arasında barışı, karşılıklı anlayışı ve iyi niyeti teşvik etmenin bir aracı olarak bu en büyük uluslararası spor etkinliğinde dünyanın her yerinden sporcuları bir araya getirecektir. Bunlar aynı zamanda Birleşmiş Milletler'in kuruluş değerlerinin de bir parçası olan hedeflerdir" dedi. MÖ sekizinci yüzyıldaki antik Yunanistan'a kadar uzanan bir gelenek olan Olimpiyat Ateşkesi, 1990'larda yeniden canlandırıldı.

Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı
Editör: İRFAN KARSLI