Xinhua

BM: Etiyopya ve Somali'de kuraklık nedeniyle 845 bin kişi yerinden oldu

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 9 Mart (Xinhua) -- BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Baş Sözcüsü Stephane Dujarric, "Biz ve (insani yardım) ortaklarımız, kuraklıktan etkilenen insan...

Abone Ol

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 9 Mart (Xinhua) -- BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Baş Sözcüsü Stephane Dujarric, "Biz ve (insani yardım) ortaklarımız, kuraklıktan etkilenen insanlara yardımı artırıyoruz. Etiyopya'da 2,7 milyondan fazla kişiye gıda yardımı ile ulaştık" dedi ve "Şimdiye kadar yaklaşık 175 bin kişi evlerinden oldu" diye ekledi.

Dujarric, geçen ay Etiyopya'nın kuraklıktan etkilenen bölgelerine 120 tondan fazla ilaç ve başka malzemelerin gönderildiğini söyledi. İnsani yardım kuruluşları, yetersiz beslenen çocukları tedavi etmek için iyileştirici yiyecekler dağıtıyor.

Stephane Dujarric, Somali'de 4,5 milyon insanın etkilendiğini ve yaklaşık 670 bin kişinin evini terk ettiğini söyledi. En kötü etkilenen bazı bölgelerde, su fyatları 2021 yılının Kasım ayına göre yüzde 72 oranında arttı.

Sözcü Dujarric, 5 yaşın altındaki çocukların neredeyse yarısının yani 1,4 milyondan fazla çocuğun, devam eden kuraklık sebebiyle akut yetersiz beslenmeye maruz kalabileceğini kaydetti.

Dujarric, "Bağışçılardan ve diğerlerinden gelen desteğe rağmen ihtiyaçların daha da artması beklendiğinden acil bir şekilde ek fnansmana ihtiyaç var" dedi. En savunmasız durumda bulunan 5,5 milyon Somaliliye yardım etmek için yaklaşık 1,5 milyar ABD dolarına ihtiyacı olan Somali için İnsani Müdahale Planı, yalnızca yüzde 3,3 oranında finanse ediliyor.