SANTİAGO, 1 Aralık (Xinhua) "Bölgesel Gıda Güvenliği ve Beslenme Değerlendirmesi 2021: İstatistikler ve Trendler" isimli rapor, açlık çeken insan sayısında 2019'dan 2020'ye yüzde 30'luk bir sıçrama kaydedilen bölgede açlığın 2000 yılından bu yana en yüksek seviyesine çıktığını gösteriyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) bölgesel temsilcisi Julio Berdegue Salı günü yaptığı açıklamada, "Açıkça ve yüksek bir sesle söylemeliyiz ki Latin Amerika ve Karayipler gıda güvenliği açısından kritik bir durumda" dedi.

Araştırma: Güney Avustralya deniz yosunu ciltteki yaşlanma etkilerini yavaşlatabilir Araştırma: Güney Avustralya deniz yosunu ciltteki yaşlanma etkilerini yavaşlatabilir

Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) bölgesel direktörü Rossana Polastri de pandemiyle daha kötüye gitmiş olsa da aslında bölgede açlığın 2014 yılından bu yana yükselişte olduğunu söyledi. Polastri, "Gıda sistemlerimizin derin zayıflıklarını düzeltmeli, onları daha kapsayıcı ve sürdürülebilir hale getirmeli ve toplumlarımızı doyuran kişilere refah sağlamalarını garanti etmeliyiz" dedi. LAK bölgesinde açlık oranı halihazırda son 15 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 9,1 seviyesinde bulunuyor. Bu oran, dünya genelinde yüzde 9,9 olan açlık oranının biraz altında. Araştırma; FAO, IFAD, Pan Amerikan Sağlık Örgütü/Dünya Sağlık Örgütü, BM Dünya Gıda Programı ve BM Çocuklara Yardım Fonu tarafından ortak olarak yayınlandı.

Editör: İRFAN KARSLI