ESCWA araştırmasına göre, büyümenin eksi yüzde 4,6 ile negatif kalacağı Lübnan hariç tüm Arap ülkelerinde olumlu bir görünüm bekleniyor. "Arap Bölgesinde Ekonomik ve Sosyal Gelişmeler Araştırması" başlıklı çalışmaya göre, ekonomik faaliyetlerin kadameli olarak yeniden başlamasının bir sonucu olarak bölgede işsizlik oranlarının hafifçe gerilemesi bekleniyor.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Araştırmanın baş yazarı Mohamed Hedi Bchir, petrol gibi çok sayıda hayati sektörde toparlanmaya şahit olunabileceğini ve bunun Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerine olumlu etkisi olacağını açıkladı. Bchir, "2022'den önce bitmesi muhtemel olmayan Kovid-19 aşı kampanyalarının ilerlemesine bağlı olan havacılık ve turizm gibi sektörlerde benzer bir sonuç alınmayacak" dedi. Araştırmaya göre, 2021'de birçok Arap ülkesinde, özellikle de çatışmalı ülkelerde yoksulluk oranları önemli ölçüde yüksek kalacak ve gelir yoksulluğu Suriye'deki nüfusun yüzde 88'ini, Yemen'deki nüfusun ise yüzde 83'ünü etkileyecek.

Editör: İRFAN KARSLI