Yurt

BM, Afganistan'daki savaş ve kuraklığa karşı sürekli yardım sözü verdi

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), "Kuraklıkla birlikte, artan çatışma ortamı ve yeni Kovid-19 dalgasının yıkıcı etkisi, bölgedeki insani ihtiyaçları ve savunmasızlığ...

Abone Ol

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), "Kuraklıkla birlikte, artan çatışma ortamı ve yeni Kovid-19 dalgasının yıkıcı etkisi, bölgedeki insani ihtiyaçları ve savunmasızlığı artırdı" dedi. Açıklamada, "Bu yıl Afganistan nüfusunun neredeyse yarısı, yani 18,4 milyon kişi insani yardıma muhtaç" ifadeleri kullanıldı.

OCHA, ülkenin yaklaşık üçte birinin bir kriz veya acil gıda güvenliği sorunuyla karşı karşıya olduğunu söyledi. 5 yaş altı çocukların neredeyse yarısının akut yetersiz beslenmeyle karşı karşıya kalması bekleniyor. İnsani yardım ofisi, yıl boyunca yaklaşık 16 milyon kişiye yardım etmek için 1,3 milyar ABD dolarının gerekli olduğunu belirtti ancak bu miktarın sadece yüzde 23'ü bulunabildi.

OCHA'nın açıklamasında, "Birleşmiş Milletler bağışçıları, insani yardım görevlilerinin bu karmaşık krizle mücadelesini sürdürmesini ve hayat kurtaran hizmetlerin kesintiye uğramamasını sağlamak için Afganistan halkını acilen desteklemeye çağırıyor" denildi. Açıklamada ayrıca, "Çatışmanın taraflarının, insani yardım görevlilerinin ülke genelinde ihtiyacı olan tüm insanlara güvenli ve engelsiz biçimde erişmesine izin vermesi de kritik önem taşıyor" ifadeleri kullanıldı.