Sağlık

Birleşik Arap Emirlikleri Çin'in Sinopharm aşısının üç yaşından büyük çocuklara uygulanmasına onay verdi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Sağlık ve Hastalık Önleme Bakanlığı, Çin'in Sinopharm Kovid-19 aşısının BAE'de 3 ila 17 yaş arasındaki çocukların aşılanmasında kullanılmasına...

Abone Ol

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Sağlık ve Hastalık Önleme Bakanlığı, Çin'in Sinopharm Kovid-19 aşısının BAE'de 3 ila 17 yaş arasındaki çocukların aşılanmasında kullanılmasına onay verdi. Birleşik Arap Emirlikleri devlet haber ajansı WAM'ın Pazartesi günkü haberine göre karar, "klinik çalışmaların sonuçlarına, aşının acil kullanımına onay verilmesi için yapılan ayrıntılı incelemelere ve onaylı yönetmeliklere uygun olarak yapılan yerel değerlendirmelere dayanıyor."

Haberde, "Aşıya verilen onay BAE'nin Kovid-19 ile mücadele çabalarının bir parçası olarak verilmiştir ve toplumun sağlığı ve güvenliğini güvence altına almayı amaçlayan proaktif yaklaşımını teyit etmektedir" dendi. Sinopharm, şimdiye dek 15,5 milyon dozdan fazla aşı uygulayan ve nüfusunun yüzde 64'ünden fazlası iki doz veya daha fazla aşılanan BAE'de yerel olarak üretiliyor. BAE yetkilileri Mayıs ayında, koronavirüse karşı bağışıklığın devam etmesini sağlamak için ikinci dozları en az altı ay önce yapılmış kişilere destekleyici dozların uygulanmasına da onay vermişti.