Yurt

Bir ay önce açılan Çin-Laos Demiryolu faaliyetini sorunsuz sürdürüyor

BEİJİNG, 4 Ocak (Xinhua) Çin Devlet Demiryolları, demiryolunun Çin bölümünde son bir ayda her gün yaklaşık 31,5 çift trenin faaliyette olduğunu, günlük yolcu sayısının yaklaş...

Abone Ol

BEİJİNG, 4 Ocak (Xinhua) Çin Devlet Demiryolları, demiryolunun Çin bölümünde son bir ayda her gün yaklaşık 31,5 çift trenin faaliyette olduğunu, günlük yolcu sayısının yaklaşık 19.000'den 33.000 civarına çıktığını ve iki ülke arasındaki güzergahın Çin tarafında toplam 620.000 yolcunun seyahat ettiğini belirtti. Çin-Laos Demiryolu'nda, yaklaşık 50.000 ton yük taşıyan, aralarında 70 uluslararası kargo treninin de olduğu 380 kargo treni çalıştırıldı.

Demiryolu ile taşınan mallar arasında kauçuk, gübre ve günlük ihtiyaçların yanı sıra elektronik ve fotovoltaik ürünler ile iletişim ürünleri, otomobiller, tekstil malzemeleri, sebzeler ve çiçekler yer alıyor. Çin-Laos Demiryolu, Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin merkezi Kunming ile Laos'un başkenti Viyentiyan'ı birbirine bağlıyor ve iki ülke tarafından ortaklaşa inşa edilip işletilen ilk denizaşırı demiryolu olma özelliğini taşıyor. Yüksek nitelikli Kuşak ve Yol işbirliğinin simgesi olan 1.035 km'lik demiryolu, 3 Aralık 2021'de faaliyete başladı.