Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Çin'in tarımsal işleme endüstrisinin faaliyet karı 2020 yılında, önceki yılın aynı dönemine göre 1,2 trilyon yuan artarak, 23,2 trilyon yuana (yaklaşık 3,6 trilyon ABD doları) ulaştı. Tarımsal ürün işleme dönüşüm oranı ise yüzde 67,5'e yükseldi. Bilim ve teknolojinin, tarımsal işleme endüstrisinin gelişimine katkısı yüzde 63'e ulaşırken, uzun vadeli ve istikrarlı büyümesine de güçlü destek sağladı.

CAAS, bu dönemde Çinli bilim insanlarının, tarım ürünlerinin derinlemesine işlenmesi ve hasat sonrası kayıpların azaltılması gibi kilit öneme sahip teknolojilerde ilerlemeler kaydettiğini belirtti. Çin'de tarımsal ürünlerin kalitesi ve güvenliği, ülkede gelişmiş izleme sistemlerinin kurulması ve bu alandaki düzenlemelere standart getirilmesinden bu yana sürekli olarak gelişme gösterdi.

CAAS, Çin'in, 14. Beş Yıllık Planı döneminde (2021-2025), tarımsal ürün işleme teknolojisinin yenilenmesine yönelik araştırma çabalarını hızlandıracağı, ayrıca sektörün kalite ve güvenliğini desteklemek için temel bir teorik sistem kuracağını belirtti. CAAS, kilit teknolojilerde daha fazla ilerleme kaydetmek ve tüm endüstri zincirinin otomatik kontrolünü sağlamak için çaba göstereceğini belirtti. CAAS ayrıca, devlet laboratuvarlarının kurulmasını destekleme sözü verdi.

Editör: İRFAN KARSLI