Dünya

Bilim insanları, Çin'in kuzeyinde 300 milyon yıllık ağaç fosilleri keşfetti

Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Nanjing Jeoloji ve Paleontoloji Enstitüsü'ne göre, çam kozalaklarına benzer meyve kümeleri ve köknar yapraklarına benzer yaprakları olan Parati...

Abone Ol

Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Nanjing Jeoloji ve Paleontoloji Enstitüsü'ne göre, çam kozalaklarına benzer meyve kümeleri ve köknar yapraklarına benzer yaprakları olan Paratingia wuhaia türü, kömürü oluşturan ana bitkilerden biri olarak biliniyor. Araştırmanın liderliğini yapan, enstitü görevlisi Wang Jun, fosillerin bulunduğu alanın, yaklaşık 300 milyon yıl önce bataklık bir orman olduğunu belirtti.

Wang, ani ve büyük bir yanardağ patlamasının, Paratingia wuhaia ağaçları da dahil olmak üzere bölgede eskiden bulunan çok sayıdaki bitkiyi fosilleştirdiğini ifade etti. Sporlu bitkiler ile açık tohumlular arasındaki geçiş bitki çeşitlerinden olan bu tür, gelişmiş tohum bitkilerinin ortaya çıkmasından sonra 110 milyon yıl hayatta kalmayı başardı. Bu tür, bataklık ormanlarındaki diğer bitkilerle birlikte kömürü oluşturdu. Çalışma, PNAS dergisinde yayınlandı.