Dr. Samiran Panda, bu görüşünü yerel televizyon haber kanalı NDTV ile yaptığı röportajda belirtti. Panda, haber kanalına verdiği demeçte, "Ülke çapında bir üçüncü dalga olacak ama bu, ikinci dalga kadar yüksek veya yoğun olacağı anlamına gelmiyor" dedi.

Panda, üçüncü dalgaya yol açabilecek dört sebep sıraladı: "Bunlardan birincisi, birinci ve ikinci dalgada kazanılan bağışıklığın düşmesi nedeniyle oluşan bir durumdur. Eğer bu (bağışıklık) düşerse üçüncü bir dalgaya yol açabilir. İkincisi, kazanılan bağışıklığı atlayabilen bir varyant olabilir. Üçüncüsü, yeni varyant bağışıklığı atlayamayabilir, ancak toplumda hızlı bir şekilde dolaşabilir. Dördüncüsü, kısıtlamalar eyaletler tarafından zamanından önce kaldırılırsa, bu yeni bir hızlı artışa yol açabilir."

Bu haftanın başlarında, ülkedeki doktorların en üst düzey kuruluşu olan Hint Tabipler Birliği de, üçüncü dalganın "kaçınılmaz ve yakın" olduğunu söyleyerek, "ülkenin birçok yerinde hem hükümetin hem de halkın hastalığa kayıtsız olduğunu ve Kovid-19 protokollerini takip etmeden kitlesel toplantılara katıldığını" belirtti. Federal hükümet ayrıca insanları turistik yerlerde ve pazarlarda kalabalıklar oluşturulmasına karşı uyardı ve üçüncü dalga tahminlerini ciddiye almaya çağırdı.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Editör: İRFAN KARSLI