WASHİNGTON, 2 Şubat (Xinhua) Biden, Pazartesi günü kendisi ve karısı Jill Biden'ın "Ay Yeni Yılı'nı Beyaz Saray Çalışanları ile kutladıklarını" yazdığı tweetine, kırmızı fenerlerle süslü bir salonda poz verdiği bir grup fotoğrafını ekledi. Biden, "Ay yeni yılını kutlayan herkese en içten selamlarımızı gönderiyoruz ve önümüzdeki yılda size barış, refah ve sağlık diliyoruz" dedi. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de Salı günü Ay Yeni Yılını kutlamak için kısa bir video yayınladı. Harris, "Dünyanın her yerindeki ve ülkemizdeki insanlar için Ay Yeni Yılı bir neşe zamanıdır, aile ve arkadaşlarla birlikte olmanın sevincidir" dedi. Harris, "Ay Yeni Yılı bir kutlama zamanıdır, kültürün kutlanması ve birlikteliğin sıcaklığı ve sevgisidir" diye devam etti.

"Ve bir umut zamanıdır, yeni bir yıl umudu ve yeni bir başlangıç." Bu Ay Yeni Yılı ile, Harris'in videoda "güç, güven ve cesaretin sembolü" olarak tanımladığı bir Çin zodyak hayvanı olan Kaplan Yılı başladı. Harris, "Mutlu Ay Yeni Yılları", "Hepinize mutluluk, sağlık ve refah diliyorum. Kendinize iyi bakın" dedi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "ABD'de ve dünyanın dört bir yanında Ay Yeni Yılı'nı kutlayanlara en iyi dileklerini gönderdiğini" söyledi. Blinken bir yayında "Kaplan Yılı herkese fırsat, başarı ve sağlık getirsin" diye ekledi. Çin'de yaygın olarak Bahar Şenliği olarak bilinen Ay Yeni Yılı ile, ay-güneş takviminde baharın gelişi ve yeni bir yılın başlangıcı kutlanıyor. Çin'deki en önemli festival olan Ay Yeni Yılı, ABD de dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinde kutlanıyor.

BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

Ay Yeni Yılı bu yıl yeniden Washington D.C.'deki Potomac Nehri üzerindeki John F. Kennedy Gösteri Sanatları Merkezi'nde kutlandı. 10 bin renkli LED ışıktan oluşan ve Çinli zanaatkarlar tarafından hazırlanmış yaklaşık 100 adet büyüleyici kış feneri, Kennedy Center'daki REACH'te açık havada sergileniyor ve ziyaretçiler için merak uyandıran bir deneyim sunuyor. Washington D.C.'deki ünlü Smithsonian Ulusal Hayvanat Bahçesi de Pazartesi günü tesiste yaşayan bir kaplan ve dev pandaların aktivitelerini içeren neşeli bir klip paylaşarak hayranlarına Ay Yeni Yılı selamlarını gönderdi. Çin burçlarına göre, 1 Şubat 2022'de başlayan Kaplan Yılı, 21 Ocak 2023'e kadar sürecek.

Editör: İRFAN KARSLI