Dünya

Belçika'da Binche Karnavalı coşkuyla kutlandı

Abone Ol

BİNCHE, 14 Şubat (Xinhua) -- Belçika'nın Binche kentinde düzenlenen, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve Avrupa'nın en ünlü karnavallarından biri olan Binche Karnavalı coşkuyla kutlandı. Üç gün süren karnaval Salı günü doruk noktasına ulaştı.

Belçika'nın Binche kentinde düzenlenen Binche Karnavalı'nın son günü olan Tövbe Salısı'nda düzenlenen geçit töreninde "Piyero" kostümleri giyen çocuklar, 13 Şubat 2024. (Fotoğraf: Zhao Dingzhe/Xinhua)

Belçika'nın Binche kentinde düzenlenen Binche Karnavalı'nın son günü olan Tövbe Salısı'nda düzenlenen geçit töreninde "Gille" kostümleri giyen bölge sakinleri, 13 Şubat 2024. (Fotoğraf: Zhao Dingzhe/Xinhua)

Belçika'nın Binche kentinde düzenlenen Binche Karnavalı'nın son günü olan Tövbe Salısı'nda düzenlenen geçit töreni sırasında ziyaretçilere iyi şans getirmesi için portakal veren çocuklar, 13 Şubat 2024. (Fotoğraf: Zhao Dingzhe/Xinhua)

Belçika'nın Binche kentinde düzenlenen Binche Karnavalı'nın son günü olan Tövbe Salısı'nda düzenlenen geçit törenine katılan insanlar, 13 Şubat 2024. (Fotoğraf: Zhao Dingzhe/Xinhua)