BRÜKSEL, 11 Mayıs (Xinhua) -- Belçika Maliye Bakanı Vincent Van Peteghem, ülkenin sağlık çalışanlarının Kovid-19 pandemisindeki çabalarını onurlandıran yeni iki euroluk madeni para tasarımlarını sundu. Dijital haber sitesi Sudinfo'nun Çarşamba günkü haberine göre, madeni para çok yakında ülkede kullanıma sokulacak. Van Peteghem, madeni paranın "son iki yılda koronavirüsle mücadelede bazen kendi sağlıklarını ve hatta hayatlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarının" anısına olduğunu söyledi.

Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Madeni paranın ön yüzünde, ülkenin Fransızca, Flemenkçe ve Almancayı içeren üç resmi dilinden birinde yazılan "Teşekkürler" yazısı yer alıyor. Paranın üzerinde ayrıca yüz maskesi takan bir hemşire tasviri ve tamamı sağlık hizmetlerine atıf yapan haç, kalp, şırınga ve stetoskop simgeleri bulunuyor. Belçika'da pandeminin başlangıcından bugüne dek 4.102.082 Kovid-19 vakası kaydedildi ve 31.580 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.