Türkiye, beklediği yağışları almaya başladı. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde birçok kent, güne beyaz örtüyle uyandı.

Fas'ı şiddetli yağış ve seller vurdu: 18 ölü Fas'ı şiddetli yağış ve seller vurdu: 18 ölü

İSTANBUL

İstanbul'da son günlerde hava sıcaklığının düşmesinin ardından, sabah erken saatlerde Kartal Aydos'ta kar yağmaya başladı.

Yağan sulu kar bir süre sonra etkisini kaybetti. Aydos Ormanı'nın yüksek kesimlerinde ağaçların karla kaplandığı görüldü.

BİNGÖL

Bingöl'de kar yağışı, sis ve soğuk hava etkisini sürdürdü.

ARDAHAN

Ardahan'da kar yağışı, sis ve soğuk hava etkisini sürdürdü. Kentte, dün başlayan kar yağışı sabah da devam etti. Şehirde kar yağışının yanı sıra yer yer sis de etkisini gösterdi.

BOLU DAĞI

Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı devam ediyor. Bölgede dün sağanağın ardından kara dönüşen yağış, otoyolun Abant Kavşağı, Bolu Dağı Tüneli ve viyadüklerle kara yolunun Dağkent, Yumrukaya, Seymenler, Bakacak, Karanlıkdere, Bıçkıyanı ve Elmalık mevkilerinde etkisini gösteriyor. Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı bölgede, Karayolları ekipleri tuzlama çalışması yapıyor.

Bolu ve Düzce İl Emniyet müdürlükleri ekipleri, Bolu Dağı güzergahını kullanacak sürücülere hava ve yol şartları ile kış lastiği takma konularında uyarılarda bulunuyor. Öte yandan güzergahın bazı kesimlerinde sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 40 metreye düşüyor.

HAKKARİ

Kent merkezi ve ilçelerinde gece aralıklarla etkili olan kar, ulaşımda aksamalara neden oldu. Yağış nedeniyle beyaza bürünen şehir merkezi ve ilçelerde sürücüler trafikte zor anlar yaşadı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kent genelinde 176 köy ve mezra yolu kapandı. Karla mücadele ekipleri, yolların açılması için çalışma başlattı. Karayolları ve belediye ekipleri de yol ve kaldırımlarda kar temizleme çalışması yürüttü.

KASTAMONU

Kastamonu'nun yüksek kesimlerinde, kar yağışı başladı. Gece saatleri itibari ile etkili olmaya başlayan kar yağışı, Ilgaz Dağı, İhsangazi ilçesi, Küre Dağlarının yüksek kesimlerinde etkili oldu. Kar yağışı ile Ilgaz Dağı beyaza büründü. Kar yağışının yüksek kesimlerde devam etmesi bekleniyor.

SİVAS

Sivas'ta kar yağışı aralıklarla etkisini gösteriyor. Tarihi Kent Meydanı, kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı.

TUNCELİ

Tunceli’de de kar aralıklarla etkisini sürdürdü. Kar kalınlığının bazı kesimlerde 40 santimetreye ulaştığı kentte, vatandaşlar evlerinin önünde biriken karları temizledi.

Besiciler de kar yağışına rağmen hayvanlarının bakımını aksatmamak için yoğun mesai harcıyor. Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri, kardan kapanan köy ve mahalle yollarında çalışmalarına devam ediyor.

VAN

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları sonucu kent genelinde 345 mahalleye ulaşım sağlanamıyor. Karla mücadele ekipleri, yolların açılması, cadde ve kaldırımlarda biriken karın temizlenmesi için çalışma başlattı.

Çatak-Bahçesaray kara yolu da yoğun kar ve tipi nedeniyle Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından geçişlere kapatıldı. Beyaz örtüyle kaplanan kentin sakinleri iş yerlerinin önünde ve araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.

İpekyolu Belediyesi karla mücadele ekipleri de cadde ve kaldırımların temizlenmesi için çalışmalara başladı.

KARS

Kentte dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışıyla beyaza bürünen şehirde Kars Belediyesi ekipleri karla mücadele çalışması başlattı. Kaldırım ve yollarda biriken karları temizleyen ekipler, çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

ERZURUM

Erzurum'da dün sabah saatlerinde başlayarak aralıklarla etkisini artıran kar yağışı sonrası kent merkezi, Erzurum Kalesi, Üç Kümbetler, Lala Paşa Cami ve Yakutiye Medresesi gibi tarihi mekanlar ile çevresi beyaza büründü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 derece ölçüldüğü kentte park ve bahçeler yağış nedeniyle karla kaplandı. Bazı vatandaşlar fırçalarla araçlarının üzerini kimi esnaf da iş yerlerinin önünü kardan temizledi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri de kaldırım ve yollarda kar küreme ile tuzlama çalışması başlattı. Palandöken Kayak Merkezi`nde kar kalınlığı 45 santimetre ölçüldü.

MALATYA

Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle yol açma ve kar küreme çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler, kar nedeniyle kapanan mahalle yollarını açmak üzere Akçadağ, Doğanşehir ve Hekimhan`da kar küreme ve yol açma çalışması yapıyor.

Arapgir ilçe merkezinde ise ağaçlarda biriken kar nedeniyle bazı dallar kırıldı. İlçede kısa süreli yaşanan elektrik kesintisi, dağıtım şirketi tarafından giderildi.

ŞIRNAK

Şırnak'ta etkili olan kar yağışı, kısa sürede yarım metreyi buldu. Dün akşamdan beri etkisini gösteren kar yağışıyla bazı köy yolları kapanırken, karayolları ekiplerinin karla mücadele çalışması devam ediyor.

ELAZIĞ

Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 146 köy yolu ulaşıma kapandı.

BİTLİS

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kentte etkili olan kar nedeniyle il genelinde 282 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti. Kurtkan, 10 şantiyedeki 80 personel ve 60 araçla yolların açılması için karla mücadele çalışması başlattıklarını kaydetti.

Belediye ve Karayolları ekipleri, ana cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması yürüttü. Vatandaşlar da araçlarının üzerinde ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.

MUŞ

Kentte dün akşam saatlerinde etkili olan kar nedeniyle 225 köy yolu ulaşıma kapandı. Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, ‘İlimizde 225 yerleşim biriminin yolu kapandı. Ekiplerimiz dün gece yaptıkları çalışmada 44 köy yolunu açtı ancak kar nedeniyle bu yollar yeniden kapandı. Vatandaşlarımızın ulaşımlarını sağlamak için 58 iş makinesi ve 100 personelle çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızdan ricamız asılsız ihbarlardan kaçınmalarıdır. Acil durumlar için köy muhtarlarımızla iletişim halindeyiz’ dedi.

ERZİNCAN

Erzincanlılar güne beyaz örtüyle uyanırken, kar ve tipi yüksek kesimlerde etkili oldu. Erzincan - Gümüşhane kara yolu üzerindeki Ahmediye Geçidi ile Erzincan Sivas kara yolu üzerindeki Sakaltutan ve Kızıldağ Geçitlerinde kar ve tipiden dolayı yolun ulaşıma kapanmaması için Karayolları ekipleri yoğun çaba sarf etti.

Yağan karla birlikte beyaz örtüye bürünen Erzincanın Kemah ilçesi, Çağlayan Beldesinde bulunan Girlevik Şelalesi ve Ekşisu Mesire alanı güzel görüntüler oluşturdu.