Dünya

Beijing'deki genç bir tasarımcının fotoğraflarla hikayesi

Zhang'in bakış açısına göre sanat tasarımı, özsaygısını inşa etmek ve duygularını ifade etmek için kullandığı bir araç. Sanat yaratımının yanı sıra Zhang ayrıca çevrimiçi bir...

Abone Ol

Zhang'in bakış açısına göre sanat tasarımı, özsaygısını inşa etmek ve duygularını ifade etmek için kullandığı bir araç. Sanat yaratımının yanı sıra Zhang ayrıca çevrimiçi bir dükkan da işletiyor. Zhang'in dükkanında satılanların hepsi kendi tasarladığı ürünler.

Çin'in başkenti Beijing'de düzenlenen bir sergide bir ziyaretçinin portresini çizen Zhang Jinyue, 24 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Ren Chao/Xinhua)

Resim çizme, el işi yapımı, kıyafet tasarımı, çevrimiçi dükkanın işletilmesi ve çevrimdışı sanat festivallerine katılmak Zhang'in işinin birer parçası. Zhang, "Bazen bir sanat festivaline katıldığımda benim tasarladığım kıyafetleri giyen ya da çantaları taşıyan insanlarla tanışıyorum. Sanırım benim için en güzel övgü bu" diyor. Zhang bir tasarımda çıkmaza düştüğünde ise sanat kitapları okuyor, sanat sergileri geziyor ve tavsiye almak için deneyimli sanatçılarla iletişime geçiyor. Zhang, tasarımlarını geleneksel Çin kültürüyle birleştirmeyi umuyor.

Çin'in başkenti Beijing'deki evinde kıyafet tasarlayan Zhang Jinyue, 8 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Ren Chao/Xinhua)
Çin'in başkenti Beijing'de düzenlenen bir sanat sergisinde bir ziyaretçiye tasarladığı bir yüzüğü gösteren Zhang Jinyue, 24 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Ren Chao/Xinhua)
Çin'in başkenti Beijing'de bulunan Beijing Times Sanat Müzesi'ndeki bir sergiyi ziyaret eden Zhang Jinyue, 28 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Ren Chao/Xinhua)
Çin'in başkenti Beijing'deki evinde bir şapka yapan yapan Zhang Jinyue, 8 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Ren Chao/Xinhua)