Kültür - Sanat ve Tarih

Beijing'deki Çin Ulusal Müzesi'nde 10.000 yıllık pirinç sergileniyor

Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Shangshan bölgesinden çıkarılan ve tarihi 11.400 ila 8.600 yıllarına kadar uzanan pirinç örnekleri Shangshan kültürünün simgesel kalıntı...

Abone Ol

Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Shangshan bölgesinden çıkarılan ve tarihi 11.400 ila 8.600 yıllarına kadar uzanan pirinç örnekleri Shangshan kültürünün simgesel kalıntılarının bir parçası. Shangshan, küresel pirinç tarımı kültürünün doğduğu yer olarak biliniyor. Sergide, boyalı çanak çömlek ve yerleşim kalıntıları da dahil olmak üzere erken, orta ve geç dönem Shangshan kültürüne ait yaklaşık 200 parça bulunuyor. Sergi, "Pirinç, Köken, Aydınlanma: Zhejiang'daki Shangshan Kültürü Arkeolojik Keşifleri Özel Sergisi" başlığını taşıyor.

Shangshan arkeolojik kazı alanı ilk olarak 2000 yılında Yangtze Nehri'nin alt kesimlerinde keşfedildi. Arkeologlar daha sonra, pirinç ekimine dair yaklaşık 10.000 yıl öncesine ait kalıntılar ile bilinen en eski yerleşim ve birçok boyalı çanak çömlek kalıntılarını ortaya çıkardı. Sergi, pirinç tarımının başlangıcındaki sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeleri anlatmayı hedefliyor. Aynı zamanda bölgedeki arkeolojik keşiflerin önemini de ortaya koyuyor.