Belediye yönetimi, ilgili departmanları, taksi şoförleri, yolculuk paylaşımı yapan sürücüler ve teslimat görevlileri de dahil olmak üzere çok fazla hareketliliğe sahip belirli yakın temas grupları üzerinde belirlenen zaman içinde epidemiyolojik araştırma yapmaya çağırdı. Beijing'de Kovid-19 vakalarının olduğu bildirilen bölgelerden şehre giren insanların taranmasının hızlandırılması planlanıyor. Ayrıca ilgili departmanlardan, hastalığın önlenmesi ve kontrolünde ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarının daha iyi korunması istendi.

Şehirdeki havaalanlarından ve trafiğin yoğun olduğu noktalardan, koronavirüsün yayılmasını durdurmak için önleme ve kontrol tedbirlerini güçlendirmeleri istendi. Önlemler çerçevesinde parklar, görülmeye değer manzaraların olduğu noktalar, performans mekanları, sinemalar ve kütüphaneler gibi halka açık yerler ziyaretçi sayısını kesinlikle sınırlandıracak, kademeli vardiya ve rezervasyon sistemi uygulayacak.

Bu arada belediye yönetimine göre, şehirde öğrencilerin sonbaharda okula dönüşünün sağlanması için muhtemel bir çalışma planı üzerinde çalışılıyor. Şehirde görülen üç yeni vakanın, geçen hafta bildirilen doğrulanmış bir vakanın yakın temaslıları olduğu belirlendi. Beijing Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Müdür Yardımcısı Pang Xinghuo, bu vakalardan ikisinin hastanın akrabası olduğunu, birininse hastayla aynı uçakta bulunduğunu söyledi.

Beijing'de iki yerleşim bölgesi Kovid-19 için orta riskli alan olarak sınıflandırıldı. Şehrin geri kalanı düşük riskli olmaya devam ediyor. Yeni vakaların toplam 50 yakın temaslısı takip edildi. Olası riskli noktalarla bağlantısı olan başka temaaslılar da kontrol ediliyor.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Editör: İRFAN KARSLI