Sağlık

Beijing'de Kovid-19 aşısı yapılanların sayısı 1 milyonu geçti

Beijing'de, enfeksiyon riski daha yüksek olan belli gruplara ilk aşı dozu uygulamasının Cuma gününe kadar tamamlanması bekleniyor. Aşılama için hedef gruplar, ithal soğuk zinc...

Abone Ol

Beijing'de, enfeksiyon riski daha yüksek olan belli gruplara ilk aşı dozu uygulamasının Cuma gününe kadar tamamlanması bekleniyor. Aşılama için hedef gruplar, ithal soğuk zincir ürünleriyle ilgilenen gümrük denetçileri ile yurtdışı ve yurtiçi taşımacılık sektörlerinde çalışan personelden oluşuyor. Yerel yetkililer, bu ayın başlarında yaptıkları açıklamlarda, bu yıl 12 Şubat'a denk gelen Beijing'in Bahar Şenliği'nden önce kilit grupların Kovid-19 aşılamasının tamamlanacağını söylemişti.

Bir sağlık çalışanı, Çin'in başkenti Beijing'in Haidian semtindeki geçici bir aşılama alanında Kovid-19 aşısı yapılmış bir kişiye sağlık durumuyla ilgili sorular soruyor, 11 Ocak 2021. (Fotoğraf: Ren Chao/Xinhua)
Bir sağlık çalışanı, Çin'in başkenti Beijing'in Haidian semtindeki geçici bir aşılama alanında bir Kovid-19 aşısı hazırlıyor, 11 Ocak 2021. (Fotoğraf: Ren Chao/Xinhua)
Bir sağlık çalışanı, Çin'in başkenti Beijing'in Haidian semtindeki geçici bir aşılama alanında Kovid-19 aşısı yapılacak bir kişinin kaydını yapıyor, 11 Ocak 2021.
Bir sağlık çalışanı, Çin'in başkenti Beijing'in Haidian semtindeki geçici bir aşılama alanında bir doz Kovid-19 aşısını hazırlarken kutuyu tarıyor, 11 Ocak 2021. (Fotoğraf: Ren Chao/Xinhua)