Yurt

Beijing, yerel ince partikül madde kirliliği kaynaklarının azaldığını kaydetti

Beijing Belediyesi Ekoloji ve Çevre İzleme Merkezi Müdürü Liu Baoxian, Beijing'deki PM2.5 kaynaklarıyla ilgili yeni analiz sonuçlarını Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı s...

Abone Ol

Beijing Belediyesi Ekoloji ve Çevre İzleme Merkezi Müdürü Liu Baoxian, Beijing'deki PM2.5 kaynaklarıyla ilgili yeni analiz sonuçlarını Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı sırasında düzenlenen Beijing Uluslararası Büyükşehir Temiz Hava ve İklim Eylemleri Forumu sırasında paylaştı. Çapı 2,5 mikrometreden küçük olan hava partiküllerini ifade eden PM2.5, ciddi sağlık riski teşkil ediyor. Oldukça karmaşık kaynaklara sahip olan PM2.5 kirliliğini kontrol için ana hedefleri ve öncelikleri belirlemede kaynak analizi etkili bir uygulama sunuyor.

Raporda yerel PM2.5 emisyonlarının toplamın yüzde 60'ını oluşturduğu belirtilirken, bu emisyonların kaynağının ağırlıklı olarak dizel ve benzinli araçlar gibi motorlu araçlar, solvent kullanımı, oto tamir ve ikram gibi yaşam senaryosu kaynakları ile toz ve endüstriyel kaynaklar olduğu belirtildi.

PM2.5 kirliliğinin bölgesel iletimi ise toplamın yüzde 40'ını oluşturdu. Bu rakam, 2018 analizine göre neredeyse yüzde 10 daha yüksek. Üstelik kirliliğin yoğun olduğu günlerde bu seviye yüzde 60'ın üstüne çıktı. Liu, enerji tüketiminin optimizasyonu ve endüstriyel yapıların geliştirilmesiyle birlikte Beijing'in kirlilik özelliklerinin dünyadaki diğer mega kentlerinkine benzer hale geldiğini belirtti.