Spor

Beijing Yarı Maratonu Nisan'da gerçekleştirilecek

Daha önce Kovid-19 pandemisi nedeniyle iptal edilen Beijing Yarı Maratonu, 24 Nisan'da gerçekleştirilecek. Düzenleme komitesinin Salı günü verdiği bilgiye göre, toplamda 21,09...

Abone Ol

Daha önce Kovid-19 pandemisi nedeniyle iptal edilen Beijing Yarı Maratonu, 24 Nisan'da gerçekleştirilecek. Düzenleme komitesinin Salı günü verdiği bilgiye göre, toplamda 21,0975 kilometrelik mesafeyi kapsayan ve katılımın on bin kişiyle sınırlandırıldığı yarı maraton, Tiananmen Meydanı'ndan başlayacak ve Olimpiyat Parkı'nda sona erecek. Salı günü başlayan yarı maraton kayıtları 4 Nisan günü saat 16:00'ya kadar devam edecek. Başvuru sayısının kotayı aşması halinde katılımcılar kura yoluyla belirlenecek ve belirlenen isimler Nisan ayı başında açıklanacak.

Kovid-19'un yayılmasını önleme önlemleri uyarınca, ancak Beijing'de kalıcı oturma izni olanlar müsabakaya katılabilecek. Katılım öncesinde, Beijing'deki düzenli test kurumları tarafından 21 Nisan ya da sonraki günlerde verilen negatif nükleik asit testi belgesinin yazılı kopyasının sunulması gerekecek. Tarihi 1956 yılına dek uzanan Beijing Uluslararası Koşu Festivali'ne yönelik ilgi zamanla binden fazla katılımcıdan on binlere yükseldi. Festival, 2016'da resmi olarak yarı maraton statüsüne yükseltildi.