Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı

BEİJİNG, 6 Ağustos (Xinhua) -- Çin'in başkenti Beijing, kurtarma ve yardım çalışmalarına destek olmak üzere Perşembe gününden bu yana Fangshan ve Mentougou gibi selin etkili olduğu ilçelerde hasar gören kilit önemdeki yolların onarımını hızlandırıyor. Çinli yetkililer tayfunun yol açtığı sağanak yağışlar karşısında büyük çaplı kurtarma ve yardım çalışmaları başlattı. Geçtiğimiz birkaç gün içinde Beijing, kayıtların 140 yıl önce tutulmaya başlanmasından bu yana kaydedilen en şiddetli yağışlara maruz kaldı ve başkentte 11 kişi hayatını kaybetti.

Beijing'de tamamı banliyölerde olmak üzere, ilçe seviyesinin üzerindeki toplam 93 otoyol sel nedeniyle hasar gördü. Yerel yetkililer, Beijing'de hasar gören yolların onarım çalışmalarının hala büyük bir zorlukla karşı karşıya olduğunu söyledi. Sel sularından yaklaşık 840 kırsal yol ve 3 şehir içi yol da zarar görmüş durumda. Öte yandan insan gücü ve büyük makine takviyelerinin günün 24 saati çalışması ve daha iyi hava koşulları gibi olumlu faktörler sayesinde yol onarım çalışmalarında ilerleme kaydediliyor.

Editör: Şeymanur Erbay