Dünya

Beijing otoyollarda sürücüsüz araç testi yapılmasına izin verdi

İlk olarak kentin beşinci ve altıncı çevre yolları arasındaki 10 kilometrelik otoyol açılacak. Kentin akıllı mobiliteye yönelik inovasyon çalışmalarını izleyen bir çalışma gru...

Abone Ol

İlk olarak kentin beşinci ve altıncı çevre yolları arasındaki 10 kilometrelik otoyol açılacak. Kentin akıllı mobiliteye yönelik inovasyon çalışmalarını izleyen bir çalışma grubuna göre, daha sonra altı otoyol kesimi daha açılacak ve şehrin sürücüsüz araçlar için yüksek hızlı test yollarına 143 km daha eklenmiş olacak.

Beijing Belediyesi Ekonomi ve Bilişim Teknolojisi Bürosu Müdür Yardımcısı Jian Guangzhi, sürücüsüz araçların yüksek hız testine alınabilmesi için yüksek kriterler belirlediklerini söyledi. Buna göre test araçları, otoban geçişinin güvenliğini sağlamak için ilgili cihazlarla donatılmış olmak ve gerçek zamanlı veri aktarımı için bir bulut platformuna bağlı olmak zorunda. Beijing Akıllı Mobilite İnovasyon Merkezi (BICMI) Limited Şirketi'ne göre kentte sürücüsüz araçların test edilebileceği toplam yaklaşık 752,4 kilometreye ulaşan 226 güzergah bulunuyor.

Beijing, aralarında Çinli internet devi Baidu ve Çinli ulaşım ağı şirketi DiDi Chuxing olmak üzere 15 şirketin 99 aracına geçici plaka verdi. Söz konusu şirketler arasında bulunan otonom araç girişim şirketi Pony.ai ve Baidu, sürücüsüz araçları için yolculu test sürüşü gerçekleştirme izni de aldı. BICMI'ye göre otonom yol testleri için başvuran şirket sayısı, toplam sürücüsüz araç sayısı ve bu tür yol testlerinde katedilen toplam mesafe açısından Beijing ülkede ilk sırada yer alıyor.