Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

BEİJİNG, 24 Ocak (Xinhua) -- Yaklaşık 2 milyon nüfuslu Fengtai bölgesinde toplu bulaşmanın tespit edilmesinin ardından topluluk içinde yayılma riskini azaltmak için Pazar günü bölge genelinde nükleik asit testleri gerçekleştirildi. Fengtai bölgesi yetkilileri, çoğunluğu yerleşim bölgelerinde olmak üzere 1.000'in üzerinde numune alma istasyonu kurdu ve testlerin sorunsuz ve etkin gerçekleştirilebilmesi için bölgeye 13.000'in üzerinde sağlık görevlisi ve hizmet destek çalışanı sevk etti. Bunun dışında, Çin başkentinde bulunan 10 başka bölge de salgınla mücadele çalışmalarına destek olmak için 4.600 tıbbi personeli Fengtai'ye gönderdi. Shouwei konut bölgesinden Xu soyadlı bir kadın Pazar günü, "Sabah erkenden işçiler yerleşim yerimizde numune istasyonunu kurdu ve bölge sakinlerine test yaptırmalarını hatırlatmak için kapıları çalmaya başladı" dedi.

Beijing Cumartesi (yerel saatle) saat 16.00 ile Pazar 16.00 arasında yerel olarak bulaşmış dokuz Kovid-19 vakası bildirdi. Bunlardan beşi teyitli vaka, dördü ise semptom göstermeyen taşıyıcılardan oluşuyordu. Beijing belediyesi hastalık önleme ve kontrol merkezinin müdür yardımcısı Pang Xinghuo, Beijing'de 15 Ocak'tan bu yana altısı Omicron varyantına, 37'si ise Delta varyantına bağlanabilen toplam 43 yerel Kovid-19 vakası bildirildiğini söyledi. Pang, şu an itibarıyla Omicron salgınının stabilize olduğunu ve yeni vakaların halen salgın kontrol önlemlerinin alındığı bölgelerden geldiğini söyleyerek hastalığın topluluk içinde yayılma riskinin sınırlı olduğunu belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI