BEİJİNG, 29 Ocak (Xinhua) -- Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nın 4 Şubat'ta gerçekleşecek açılış töreninde sahne alacak yaklaşık 3.000 performansçının yüzde 95'i gençlerden oluşacak. 2008 Beijing Olimpiyatları'nın büyük açılış töreninden farklı olarak, etkinliğin üst yöneticisi Zhang Yimou bu kez açılış töreninde yaratıcı yaklaşımını değiştirdi ve 2008'deki yaklaşık 15.000 kişiden oluşan büyük performansçı grubu yerine genç performansçılara odaklandı. Deng Shaomei, Hebei Kuzey Üniversitesi'nde eğitim gören bir öğrenci. Öğrenciler ortak provalar için sabah saat 4'te otobüsle Beijing'e gitti. Deng, "Herkes Çinli gençleri dünyaya tanıtmaya çalışıyor" dedi.

Ulusal Stadyum operasyon ekibinin müdür yardımcısı ve organizasyon komitesinin Açılış ve Kapanış Törenleri Departmanının Performans ve Tören Bölümü'nde müdür olan Wang Jun, "Olimpiyat tarihinde ilk kez, gençler açılış töreninde performans sergilemek için bu kadar geniş bir ölçekte davet ediliyor" diye konuştu. Wang'a göre, açılış töreninde daha fazla gencin bulunması aynı zamanda Olimpiyat eğitiminin gereklilikleriyle de uyum gösteriyor. Wang Jun, "Deneyimlerinden yola çıkarak ikili Olimpiyat şehrinde bu tür büyük etkinliklerde kendilerini göstermekten gurur duyuyorlar" dedi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kimle eşleşti? Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kimle eşleşti?

Wang, provalarda ortamın performansçılar için çok sıcak ve dinlenirken çok soğuk olabileceğinden soğuk havanın öncelikli zorluk olduğunu kabul etti. Ayrıca, çalışma ve prova zamanı arasında bir denge kurmak da performansçılar için bir meydan okuma haline geldi. Prova aralıklarında bazı öğrenci performansçılar, eğitmenlerinin rehberliğinde kitap okuyor. Beijing 2 No'lu Deneysel İlköğretim Okulu'ndan gösteri grubunu yöneten öğretmen Wu Wennian, "Çocuklara provalar sonrası otobüsle evlerine giderken sorduğumda yorgun olmadıklarını söylüyorlar ama çabucak uykuya dalacaklar" dedi. Wang, "Bizim performansçılarımız sıradan insanlar ve gençler. Pek çoğu daha önce performans sergilemedi ancak zorlukları çok iyi şekilde aştılar ve görevlerini tamamlamak için çabaladılar" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI