Yerel yönetim tarafından verilen bilgilere göre, Pazartesi günü düzenlenen tatbikatlarda salgın önleme ve kontrol, spor mekanlarına ulaşım, aktarmalar ve tahliye, risk tepkisi ve güvenlik incelemesi hızından oluşan dokuz alan ele alındı.

Yönetim, bu testler arasında, trafik kazalarına nasıl hızlı şekilde müdahale edileceği ve yolcuların zamanında varış yerlerine nasıl ulaştırılacağı ve Kovid-19 pandemisinin nasıl önlenip kontrol edileceği gibi Olimpiyatlar sırasında ortaya çıkabilecek birçok farklı senaryoyu belirleyip canlandırdı.

Bölgeye ve spor mekanlarına girmeden önce tatbikata katılan herkesin ateşi ölçüldü ve kimlik kontrolü yapıldı. Sağlık personeli ve tıbbi müdahale araçları da hazır bulundu.

Yanqing Bölge Yönetimi'nden bir yetkili, "Takip değerlendirmesi için daha doğru veriler ve daha iyi personel deneyimi sağlamak, önümüzdeki Olimpiyatlar için ayarlamalar yapmak amacıyla yarışma bölgesinde ulaşım hizmetinin kalitesini ve verimliliğini bu tatbikatlarla test etmek istiyoruz" dedi.

Türk Milli Takımı Ermenistan Engelini 2 Golle Aştı Türk Milli Takımı Ermenistan Engelini 2 Golle Aştı

Beijing'in kuzeyinde yer alan Yanqing müsabaka bölgesinde, Olimpiyatlar sırasında Alp disiplini kayak, kızak ve tek kişilik kızak yarışmaları düzenlenecek.

Editör: İRFAN KARSLI