Yurt

Beijing, İşçi Bayramı tatilinde turizmde güçlü toparlanma kaydetti

Beijing Belediyesi Kültür ve Turizm Bürosu, kenti ziyaret edenlerin sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81,9'luk artış gösterdiğini ve bu rakamın 2019'daki pandemi...

Abone Ol

Beijing Belediyesi Kültür ve Turizm Bürosu, kenti ziyaret edenlerin sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81,9'luk artış gösterdiğini ve bu rakamın 2019'daki pandemi öncesi seviyenin yüzde 98,4'üne tekabül ettiğini kaydetti. Çin'in başkentindeki turizm sektörünün tatil sırasında elde ettiği gelirin geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 120 oranında artarak takriben 9,3 milyar yuana (yaklaşık 1,44 milyar ABD doları) ulaştığını belirten büro, tatil döneminde 2019 yılının yaklaşık yüzde 86'sı kadar gelir elde edildiğini aktardı.

Kentin en popüler turistik noktaları arasında yaklaşık 1,6 milyon kişinin ziyaret ettiği Wangfujing, 1,1 milyon kişinin ziyaret ettiği Nanluoguxiang Yolu ve 917.000 kişinin ziyaret ettiği Shicha Gölü yer aldı. Beijing turizmindeki bu toparlanma, Kovid-19 salgını konusunda Çin genelinde devam eden iyileşme ve ülkedeki kitlesel aşılama çalışmalarının hız kazanması sayesinde mümkün oldu.