Yurt

Beijing gıda israf yönetmeliğini yürürlüğe koydu

Gıda israfının önlenmesini ve basit, yeşil ve düşük karbonlu bir yaşam tarzının desteklenmesini amaçlayan yönetmelik, Beijing Belediye Meclisi'nin geçen haftaki bir oturumunda...

Abone Ol

Gıda israfının önlenmesini ve basit, yeşil ve düşük karbonlu bir yaşam tarzının desteklenmesini amaçlayan yönetmelik, Beijing Belediye Meclisi'nin geçen haftaki bir oturumunda kabul edilmesinin ardından yürürlüğe girdi. Yeni yönetmeliğe göre, yiyecek-içecek sağlayıcılarının minimum tüketim miktarı belirlememeleri ve hizmet verdikleri kalemleri ve bunları ücretlendirme standartlarını açıkça belirtmeleri gerekiyor.

Yönetmelikte, yiyecek teslimi yapan platformların, tüketicilere gıda siparişlerini uygun miktarda vermelerini hatırlatmaları isteniyor. Ayrıca, çevrimiçi platformlar üzerinden yiyecek teslim eden yiyecek-içecek sağlayıcılarının da internet sitelerinde daha küçük öğünleri veya fiks menü seçeneklerini teşvik eden gerekli bilgilere yer vermesi gerekiyor. Yönetmeliği ihlal eden ve bu tutumlarını değiştirmeyenler 1.000 ile 10.000 yuan arasında değişen para cezalarına çarptırılacak.

Çin'de milletvekilleri Nisan ayında gıda israfı karşıtı bir yasa tasarısını kabul etti. Gıda israfının önlenmesi için uzun vadeli bir mekanizma oluşturulmasına yardımcı olmak amacıyla tasarlanan yasa, ulusal gıda güvenliğinin garanti edilmesi açısından hayati öneme sahip.