Dünya

Beijing, Bahar Festivali sırasındaki turist ziyaretlerinde güçlü toparlanma kaydetti

Beijing Belediyesi Kültür ve Turizm Bürosu, 11-13 Şubat tarihleri arasında şehrin 147 önemli turistik noktasının yaklaşık 2,76 milyon kez ziyaret edildiğini ve 360 bin turisti...

Abone Ol

Beijing Belediyesi Kültür ve Turizm Bürosu, 11-13 Şubat tarihleri arasında şehrin 147 önemli turistik noktasının yaklaşık 2,76 milyon kez ziyaret edildiğini ve 360 bin turistin ziyaret ettiği Wangfujing alışveriş caddesinin listenin ilk sırasında yer aldığını söyledi.

Büroya göre, bu turistik noktaların gelirleri 2019'un aynı dönemine göre 1,6 kat arttı. Ziyaretçi sayıları açısından diğer popüler destinasyonlar arasında Tian'anmen Meydanı yakınında bulunan Qianmen Caddesi, Changping semti banliyösündeki bir AVM ve iyi korunmuş dörtgen avlularıyla tanınan Nanluoguxiang Yolu da var.

Beijing, Aralık ve Ocak ayları arasında Kovid-19 vakalarında bir canlanma kaydetmişti. Şehir, görülmeye değer noktalarına, enfeksiyon risklerini azaltmak amacıyla yedi günlük tatil boyunca turist kapasitesini yüzde 50'yle sınırlandırma ve önceden rezervasyon ile yoğun olmayan zamanlardaki seyahatleri teşvik etme çağrısında bulunmuştu.

Normalde Bahar Festivali tatili sırasında hıncahınç dolu olan şehrin görülmeye değer noktalarının çoğu, 2020'de yeni tip koronavirüsün yayılmasını önlemek için kapatılmıştı.