Yurt

Beijing 2025 yılına kadar daha iyi ekolojik çevreye kavuşacak

BEİJİNG, 9 Aralık (Xinhua) -- Beijing için Ekolojik ve Çevre Koruma Planına (2021-2025) göre, başkent, 2025 yılına kadar ortalama PM2.5 konsantrasyonunu metreküp başına 35 mik...

Abone Ol

BEİJİNG, 9 Aralık (Xinhua) -- Beijing için Ekolojik ve Çevre Koruma Planına (2021-2025) göre, başkent, 2025 yılına kadar ortalama PM2.5 konsantrasyonunu metreküp başına 35 mikrogram sınırında tutmaya çalışacak.

Plan, stratejik öncelik verilen karbon azaltımı ile dağları, nehirleri, ormanları, tarım arazilerini, gölleri ve otlakları korumak ve restore etmek için bütünsel bir yaklaşımın üzerinde duruyor. Beijing Belediyesi Ekoloji ve Çevre Bürosu Müdür Yardımcısı Liu Xianshu, Beijing'in beş yıllık dönemde kirlilik kontrolünü, ekolojik korumayı ve ekonomik ve sosyal kalkınmanın kapsamlı yeşil dönüşümünü de destekleyeceğini söyledi.

Liu, daha düşük karbon, daha temiz hava, daha temiz su, daha güvenli toprak ve daha yaşanabilir ekoloji geliştirme unsurlarından oluşan beş boyutlu plan uyarınca karbon emisyon yoğunluğu ve yıllık ortalama PM2.5 konsantrasyonu dahil olmak üzere 16 hedef göstergesi belirlendiğini söyledi. Plan, ekolojik çevrenin temelden iyileştirileceğini ve 2035 yılına kadar Beijing'de yüksek kaliteli ekolojik ürünlerin arzının daha yeterli olacağını öngörüyor.