BEİJİNG, 17 Aralık (Xinhua) Yanqing yarış bölgesinde yer alan bu iki merkez Kış Olimpiyatları'nda Alp disiplini kayak, yarış kızağı, skeleton ve (tek kişilik) kızak yarışlarına sahne olacak. Çin'in önde gelen telekom şirketlerinden ve Kış Oyunları'nın resmi telekomünikasyon hizmetleri ortağı olan Unicom'a göre gerçek zamanlı hava tahmini, zamanlama, puantaj ve medya yayınları için bu merkezlerde 30'un üzerinde 5G baz istasyonu kuruldu.

China Unicom Beijing ağ departmanının genel müdür yardımcısı olan Yang Peng, Alp disiplini kayakta hava koşullarının en önemli faktör olduğunu ve bunun iyi bir hava tahmini için 5G destekli gerçek zamanlı hava verilerinin toplanmasını oyunlar açısından en büyük önceliklerden birisi haline getirdiğini söyledi. China Unicom Beijing Kış Olimpiyatları Bürosu Müdürü Zhang Jia, "5G kapsama, zaman ve puantaj açısından sporcuların başlangıç hızları, anlık hızları ve diğer verilerinin gerçek zamanlı iletimini mümkün kılıyor" dedi. Zhang, Kış Oyunları sırasında herhangi bir sakatlanma durumunda 5G ile uzaktan sağlık yardımının da sağlanabileceğini belirtti. 2022 Kış Olimpiyatları 4 Şubat'ta başlayacak.

Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı

Editör: İRFAN KARSLI