Spor

Beijing 2022'de kısa kulvar sürat pateni yarışındaki kararlara itirazlar reddedildi

BEİJİNG, 8 Şubat (Xinhua) Açıklamada, geçerli oyun alanı ilkeleri doğrultusunda, yetkililerin herhangi bir yarış kuralının ihlali nedeniyle diskalifiye etme veya etmeme kararl...

Abone Ol

BEİJİNG, 8 Şubat (Xinhua) Açıklamada, geçerli oyun alanı ilkeleri doğrultusunda, yetkililerin herhangi bir yarış kuralının ihlali nedeniyle diskalifiye etme veya etmeme kararlarına karşı itiraz izni verilmediği belirtildi. ISU, Güney Kore takımının itirazında Hwang Daeheon'un 1000 metre yarı finalinde aldığı cezanın nedenlerinin sorgulandığını bildirdi. Açıklamada, karşılaşma alanındaki video ekranından da duyurulduğu üzere patenciye "temas oluşturan kural dışı geç geçiş" cezası verildi denildi. ISU, Macar takımının da 1000 metre A serisi finalinde Liu Shaolin Sandor'un sarı kartına itiraz ettiğini açıkladı.

Oyun sırasında gösterildiği gibi, sporcunun aynı yarışta iki penaltı için sarı kart gördüğü, ilk cezanın "düz şeritte içten dışa doğru çıkarak temasa neden olmaktan", ikincininse "bitişte rakibin hamlesini kolla kesme" nedeniyle verildiği bildirildi. Yazılı açıklamada, baş hakemin görüntü hakemiyle birlikte olayı bir kez daha gözden geçirdiği ve verdiği nihai kararların arkasında durduğu belirtildi. Macar patenci Liu Shaolin Sandor'un düz şeritte atak yaptığı ancak Çinli Ren Ziwei ile zamanında aynı seviyeye gelemediği, bu nedenle Liu'nun viraja girme önceliğine sahip olmadığı bilgisi verildi. Hakem, bitişte rakibin hamlesini kolla kesme hareketinin iki kez gerçekleştiğini ve bunun da ceza gerektirdiğini söyledi. Pazartesi günkü erkekler 1000 metre yarışında Ren altın, vatandaşı Li Wenlong gümüş madalya alırken Macar Liu Shaoang bronz madalya kazandı.