Yaşam

Beijing 2022'de kazananlara canlı çiçek yerine kalıcı örme buketler sunuluyor

BEİJİNG, 10 Şubat (Xinhua) Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'nın sayısız dikkat çekici özelliği arasında madalya kazananlara sunulan buketler de yer alıyor. Madalya sahiplerine...

Abone Ol

BEİJİNG, 10 Şubat (Xinhua) Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'nın sayısız dikkat çekici özelliği arasında madalya kazananlara sunulan buketler de yer alıyor. Madalya sahiplerine bir demet çiçek yerine, Çin'in somut olmayan kültürel mirası olan ve geleneksel örgü tekniğiyle yapılmış benzersiz yün örme buketler veriliyor. Hiç solmayan yün buketler, Olimpiyat ödüllü yarışmacıların ebedi şanını temsil etmek için tasarlandı. Yün iplikle örme tekniği, yaklaşık 100 yıl önce Çin'in kıyı kentlerinde ortaya çıktı.

Çinli ustalar; balık ağlarının, bambu sepetlerin ve "Çin düğümü" gibi süslemelerin yapımında yaygın olarak kullanılan geleneksel düğümleme tekniğini yurtdışından gelen örgü tekniğiyle birleştirdi. Çin stili örgü tekniği zamanla şekillendi ve Çin'de nesilden nesile aktarıldı. Beijing Kış Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları için gül, vadi zambağı, tatlı osmanthus ve zeytin gibi yedi çiçek türünden toplam bin 251 buket yapıldı. Buketlerde 16 bin 731 el yapımı çiçek yer alıyor. Yün buketler, nakliye ve muhafaza açısından zaman ve maliyet tasarrufu sağlamasının yanı sıra yeşil olimpiyat konseptini de yansıtıyor.